november,16

3nov - 2febnov 309:00feb 2Облагородяване на Паскалевата къщаИзбери, за да помогнеш!(november 3) 09:00 - (february 2) 18:00

Event Details

Къщата на чорбаджи Паскал в Хасково е строена в средата на ХІХ век – двуетажна, асиметрична, с великолепно функционално разпределение. Тя обаче е затворена за посетители, защото се нуждае от ремонт. Била е наводнявана два пъти – последно през 2012 г., когато ръководството на музея е принудено да я затвори за посетители. И въпреки, че е направен основен ремонт за спасяването й, поради недостатъчни средства част от фасадата и двора на къщата все още се нуждаят от обезопасяване и ремонт.


Със средствата от тази инициатива ще бъдат направени необходимите довършителни ремонтни дейности и тази изключително красива и значима за региона къща-музей ще бъде отново отворена за посещения. Планира се провеждане на различни културни събития в двора, сред които: „Срещи на бяло сладко“; мероприятия, свързани с честване на някои християнски празници; преобличане и снимки на деца с типични за Възраждането дрехи; „Задругата на майсторите“ – изложба на майсторски произведения; изнасяне на театрални представления сред уникалния вътрешен декор и добре уредения двор.


Дарете чрез SMS с текст DMS PASKAL на кратък номер 17 777 за всички мобилни оператори.

За абонати по договор с Telenor, Vivacom и Mtel цената на 1 sms е 1 лв.

За потребители на предплатени услуги на мобилните оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС.


БАНКОВА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДАРЕНИЕ

Получател/Титуляр:РИМ – Хасково

IBAN:BG64RZBB91553120056106

BIC:RZBBBGSF

При банка:Райфайзенбанк България

Основание за плащане: Избери, за да помогнеш!

Официален сайт

Time

November 3 (Thursday) 09:00 - February 2 (Thursday) 18:00

X